Véletlenül tudta meg, hogy van egy ikertestvére

A héten kerül az amerikai mozikba a Twinster című dokumentumfilm, amely egy csecsemőkorukban szétválasztott dél-koreai ikerpár találkozásáról szól. A Franciaországban élő Anais egy internetes videón látta meg először tükörképét: Samanthát.

– 2012 decemberében Londonban tanultam divattervezést, s egy nap az egyik csoporttársam megosztott a Facebook-oldalamon egy videót, amelyen állítása szerint én szerepeltem. Csakhogy én soha életemben nem készítettem ilyen videót a YouTube-ra. Amikor megnéztem, kiderült, hogy egy amerikai lány szerepel benne, aki a megszólalásig hasonlít rám – írta le a The Guardianben Anais Bordier a pillanatot, amikor először meglátta ikertestvérét.

A 27 éves, Dél-Koreában született lányt egy francia pár fogadta örökbe gyerekkorában. Szülei sosem titkolták, hogy adoptálták, de a hivatalos dokumentumokban nem szerepelt, hogy lenne ikertestvére. Anaist nem hagyta nyugodni a videó, számtalanszor megnézte a felvételt. A lány ugyanolyan volt mint ő, az akcentusát és a ruháit leszámítva. Az egyébként színész-rendező amerikai „hasonmás” nem sokkal később ismét felbukkant az interneten, ezúttal egy filmelőzetesben, így Anais a stáblistából ki tudta keresni a nevét: Samantha Futerman.

Kiderült, hogy ő is Dél-Koreában született, 1987. november 19-én. – Sokkot kaptam. Le kellett szállnom a buszról. Felhívtam az anyukámat, aki kimondta azt, amitől a leginkább féltem: „szerinted az ikertestvéred?”. Anais végül minden bátorságát összeszedve írt egy e-mailt az Egyesült Államokban élő testvérének, és a levélváltásokat hamarosan videobeszélgetés követte. „Ugyanúgy gesztikuláltunk és nevettünk, sőt a frizuránk is ugyanolyan volt.”

Samantha Futerman és Anais Bordier
Samantha Futerman és Anais Bordier
Facebook

A biztonság kedvéért DNS-vizsgálatra adták a fejüket, így tavaly májusban végre sor került az első személyes találkozásra. Samantha a szüleivel és bátyjaival érkezett, Anaist pedig édesanyja és legjobb barátai támogatták. – Képtelen voltam levenni a szemem Samantháról... akkor hasított belém, hogy milyen alacsony is lehetek. A lábai egészen aprónak tűntek, és rádöbbentem, hogy az enyémek is pont olyanok lehetnek” – írta le az első találkozást Anais.

A távolság ellenére a két lány igyekszik minél többet találkozni. Samantha minden együtt töltött percet rögzített, az ebből készült dokumentumfilm a héten kerül az amerikai mozikba. Benne lesz az a pillanat is, amikor megtudták, hogy pozitív lett a DNS-teszt. „Skype-konferenciát tartottunk az orvosunkkal, aki közölte, hogy egypetéjű ikrek vagyunk. Erre olyan üdvrivalgás tört ki körülöttünk, mintha gólt rúgtak volna egy rangadón, a családtagjaink mind gratuláltak” – mesélte Anais.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.