Glasszírozott gyöngytyúkmell és piskótaforgács-torony
Elkészült a füredi Anna-bál étlapja.
Balatonfüreden készülnek a hagyományos Anna-bálra. Nyilvánosságra hozták a bálozóknak kínált menűsort is.
Tóth József, aki ötödik éve felel az Anna-bál ételválasztékáért, azt mondta étvágygerjesztőnek, hogy a tradicionális alapanyagokat csipetnyi modernitással ötvözi az idén.
Hideg előételként konyakos borjú tatárt tálal amit szardellával, marinált spárgákkal és zsenge borsóhajtással ízesítenek, mellé füstölt tokhalfilé kerül édes-savanyú reteksalátával és fűszeres pirítóssal.
A főételek sorában lesz egy zöldfűszer kéregben sült báránygerinc filé mentás zöldborsópürével és baby pak choi-jal. A tányéron található majd glasszírozott gyöngytyúkmell mozzarellával, házi aszalt paradicsommal és szarvasgombás rizottó-ropogóssal, illetve sertés szűzérmék mézes diómorzsában sült édesburgonyakrémmel és zöldségtextúrákkal.
Desszertként karamellás piskótaforgács-tornyot kínálnak rumos meggyfénnyel, pirított mandula halommal, illetve egy lime-os, gyömbéres ganache belga csokoládéburokban, omlós zöldtea keksszel.
Tóth József, aki ötödik éve felel az Anna-bál ételválasztékáért, azt mondta étvágygerjesztőnek, hogy a tradicionális alapanyagokat csipetnyi modernitással ötvözi az idén.
Hideg előételként konyakos borjú tatárt tálal amit szardellával, marinált spárgákkal és zsenge borsóhajtással ízesítenek, mellé füstölt tokhalfilé kerül édes-savanyú reteksalátával és fűszeres pirítóssal.
A főételek sorában lesz egy zöldfűszer kéregben sült báránygerinc filé mentás zöldborsópürével és baby pak choi-jal. A tányéron található majd glasszírozott gyöngytyúkmell mozzarellával, házi aszalt paradicsommal és szarvasgombás rizottó-ropogóssal, illetve sertés szűzérmék mézes diómorzsában sült édesburgonyakrémmel és zöldségtextúrákkal.
Desszertként karamellás piskótaforgács-tornyot kínálnak rumos meggyfénnyel, pirított mandula halommal, illetve egy lime-os, gyömbéres ganache belga csokoládéburokban, omlós zöldtea keksszel.