Glasszírozott gyöngytyúkmell és piskótaforgács-torony

Elkészült a füredi Anna-bál étlapja.
Balatonfüreden készülnek a hagyományos Anna-bálra. Nyilvánosságra hozták a bálozóknak kínált menűsort is.

Tóth József, aki ötödik éve felel az Anna-bál  ételválasztékáért, azt mondta étvágygerjesztőnek, hogy  a tradicionális alapanyagokat csipetnyi modernitással ötvözi az idén.

Hideg előételként konyakos borjú tatárt tálal amit szardellával, marinált spárgákkal és zsenge borsóhajtással ízesítenek,  mellé füstölt tokhalfilé kerül édes-savanyú reteksalátával és fűszeres pirítóssal.

A főételek sorában lesz egy zöldfűszer kéregben sült báránygerinc filé mentás zöldborsópürével és baby pak choi-jal. A tányéron található majd  glasszírozott gyöngytyúkmell mozzarellával, házi aszalt paradicsommal és szarvasgombás rizottó-ropogóssal, illetve sertés szűzérmék mézes diómorzsában sült édesburgonyakrémmel és zöldségtextúrákkal.

Desszertként karamellás piskótaforgács-tornyot kínálnak rumos meggyfénnyel, pirított mandula halommal, illetve egy lime-os, gyömbéres ganache belga csokoládéburokban, omlós zöldtea keksszel.

 


Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.