Germanwings-katasztrófa: hozzátartozónak hazudta magát egy potyajegyért

A márciusi franciaországi légikatasztrófa egyik áldozata rokonának hazudta magát egy német nő, hogy ingyen jusson repülőjegyhez – írta csütörtökön a Ruhr Nachrichten című lap. A Lufthansa légitársaság megerősítette a lapjelentést, és közölte, hogy jogi lépéseket tervez tenni az ügyben.
A német lap beszámolója szerint az illető kétszer utazott a Lufthansa költségén Dél-Franciaországba az áldozatok hozzátartozóit a katasztrófa helyszínére szállító repülővel, és a közeli Le Vernet faluban kialakított emlékhelyen még konzultált is az egyik pszichológussal, aki a hozzátartozókat segítette a tragédia feldolgozásában.

A fiatal nő azt állította, hogy a Haltern városi gimnázium egyik - a katasztrófában meghalt - tanárának az unokatestvére. A gimnázium 16 tanulója és 2 tanára tartózkodott a március 24-én lezuhant gép fedélzetén.

A Ruhr Nachrichten szerkesztőségét szerdán kereste fel az elhunyt tanár édesapja. Azt mondta, hogy a fiatalasszony csaló, nem tartozik a családhoz, és nem is ismerte fiát.

A Lufthansa egy szóvivője azt mondta, hogy "sajnálatos egyedi esetről" van szó, amely azért történhetett meg, mert a társaság a katasztrófa után gyorsan és a lehető legkevesebb bürokratikus akadállyal járó módon akart segíteni az áldozatok hozzátartozóinak, így nem vizsgálták behatóan a jelentkezők adatait.

A Lufthansa leányvállalata, a Germanwings Barcelona-Düsseldorf útvonalon közlekedő Airbus A320-as gépe a fedélzeten 150 emberrel csapódott hegyoldalnak Franciaország déli részén, az Alpokban. A gép két fekete dobozának adatai alapján a másodpilóta bezárkózott a pilótafülkébe és szándékosan idézte elő a végzetes süllyedést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.