George W. Bush visszatér a Fehér Házba

George W. Bush volt amerikai elnök visszatér a Fehér Házba, méghozzá egyszerre két és három dimenzióban: a washingtoni elnöki rezidencián felavatják hivatalos portréját, és természetesen jelen lesz az eseményen - közölték szombaton amerikai médiaforrások.

A kétszeres amerikai elnök, aki hivatali idejének lejárta, vagyis 2009. januárja óta ritkán vállal közszereplést, a május 31-i ceremónián felesége, Barbara Bush társaságában vesz részt, akinek az arcmását szintén megfestették

Az ifjabbik Bush elnök utoljára 2010 januárjában járt a Fehér Házban, amikor a haiti földrengés után elődje és utóda, Bill Clinton és Barack Obama társaságában megjelent a Rózsakertben. Bush és Clinton támogatott egy haiti segélymissziót.

Bush egyszer tavaly is együtt mutatkozott Obamával, amikor New Yorkban közösen megemlékeztek a szeptember 11-i terrortámadások évfordulójáról. Szóvivője, Freddy Ford előzőleg közölte, hogy a volt elnök örömmel néz elébe az eseménynek, amelyen alkalma lesz találkozni sok kormánytisztviselő barátjával, és hogy hálás a Fehér Ház jelenlegi lakójának a meghívásért.

Bush visszavonulása után vett egy új házat magának Dallasban, és jelenleg a George W. Bush Elnöki Központ kialakításán dolgozik, amelyet 2013-ban fognak megnyitni. A központban van egy könyvtár, egy múzeum, egy politikatudományi központ és egy alapítvány.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.