Gelencsér Péter a második magyar pókervilágbajnok

Gelencsér 'Iteo' Péter pár órával ezelőtt vehette át a nem hivatalos világbajnoki címhez járó aranykarkötőt az amerikai kaszinóvárosban, miután megnyerte a WSOP versenysorozat egyik háromnapos tornáját.

A magyar játékos nem a tévéből is ismert két saját, öt közös lappal játszott változatban győzött, hanem az úgy nevezett 2-7 Triple Draw Lowball formában. Ennél a játéknál az 52 lapos pakliból minden játékos 5 lapot kap kézhez, majd három cserére és közben négy emelésre nyílik lehetősége, végül a legalacsonyabb értékű kombináció nyer. Vagyis az ásszal kezdődő színsor helyett itt a többszínű 2, 3, 4, 5, 7 a legerősebb ötös.

Gelencsér a háromnapos versenyen 290 ellenfelet utasított maga mögé. Viszonylag hamar a legtöbb zsetonnal rendelkező játékosok között volt, gyakran vezette is a mezőnyt. Magyar idő szerint péntek délelőtti győzelmével 180 ezer dollárral, mintegy 42 millió forinttal lett gazdagabb.

Iteo a második magyar bajnok a WSOP mamutverseny történetében. Tavaly Traply Péter, alias Bélabácsi szerezte meg az egyik aranykarkötőt. Miután Gelencsér az idei versenysorozat hetedik számát nyerte meg, még közel 50 viadalon bizonyíthatnak az ilyenkor két hónapra Amerikába költöző magyar legjobbak.

Az egyik internetes játékterem, az Everest Poker magyarországi képviselője számára a siker azért különösen meglepő, mert a póker egyik legritkábban játszott, teljesen egyedi szabályokkal rendelkező formájában született. Gárdos Dániel szerint ez a győzelem a magyar játékosok erejét és játéktudásának mélységét is mutatja. Ez sok jót ígér a következő versenyekre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.