Gázrobbanás történt Pécsett két sérülttel

Az eddigi információk szerint ketten sérültek meg abban a gázrobbanásban, amely péntek délelőtt történt Pécsett, egy társasházban: egy szerelő égési sérüléseket szenvedett, egy járókelõő pedig az üvegszilánkok sebesítettek meg. A veszélyt két órán belül elhárították a szakemberek - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.


Szőke Szabolcs tűzoltó, oltásparancsnok azt mondta, hogy a városi piactér melletti Móricz Zsigmond tér 7. szám alatti házban eddig ismeretlen okból bekövetkezett detonáció kisebb károkat okozott az ingatlanban, a lépcsőház földszinti és elsõ emeleti ablakai betörtek.

Gázrobbanás Pécsett
Gázrobbanás Pécsett

Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel közölte: tűz nem keletkezett, vegyvédelmi szakemberek folyamatosan mérik a levegő gázkoncentrációját, a rendőrség pedig ideiglenesen kiköltöztette a társasház és a környező épületek lakóit.

A rendõr százados a folyamatban lévõ vizsgálatra hivatkozva nem erősítette meg az MTI-nek azt az értesülését, amely szerint a gázszolgáltató alkalmazottjai egy gázóra cseréjét végezték. Azt azonban elmondta, hogy a rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanújával, ismeretlen tettes ellen büntetõeljárást indított az ügyben. A sérült szerelőt még nem kérdezték ki, de öt tanút már meghallgattak.

A helyszínen többen azt állították, hogy a balesetnek három sérültje van, de a hivatalos szervek - köztük Buda Péter, az Országos Mentőszolgálat dél-dunántúli vezetője - csak kettőről tudtak. Buda Péter arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a szerelőt még a mentők megérkezése elõtt a saját kollégái, míg az idős asszonyt mentõk szállították kórházba.

A környező házakból, köztük egy óvodából összesen száz embernek kellett ideiglenesen távoznia. Gázszivárgás jelenleg nincs, az épületet statikus szakértő vizsgálja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.