Gázrobbanás egy budapesti lakóházban - hatvan embert kiköltöztettek

Gázrobbanás történt Budapesten, egy VII. kerületi lakóházban.

A robbanás a Nefelejcs utca 23. számú ház második emeletén történt, a lakásban két ember tartózkodott. A környéket a rendőrség lezárta.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: két sérültet vittek el a helyszínről a baleseti intézetbe. A két nő nem közvetlenül a robbanásban sérült meg, hanem a rájuk omló törmelékek okozta törések miatt kellett kórházba szállítani őket.

Kisdi Márk Máté tűzoltósági szóvivő az MTI érdeklődésére elmondta: a tűzoltók embereket keresnek a romok alatt. A ház födémszerkezete és teteje is megsérült, miként - az elsődleges adatok szerint - szomszédos lakások is. Ötven tűzoltó dolgozik az épületben, a mentés mellett vizsgálják, mi okozhatta a robbanást.

Egy, az első emeleten lakó asszony az MTI helyszínre érkezett tudósítójának azt mondta, hogy több lakás is megrongálódott a robbanás következtében.

A robbanás helyszínére érkező kerületi polgármester, Vattamány Zsolt (Fidesz) az MTI-nek azt mondta: a főfalak bármikor ledőlhetnek. A ház életveszélyessé vált, ezért mindenkit kiköltöztetnek. Huszonkilenc lakás 60 lakója kap ideiglenes elhelyezést egy kerületi panzióban, illetve üres önkormányzati lakásokban.

 

Gázrobbanás történt Budapesten, egy VII. kerületi lakóházban
Baleset - Gázrobbanás egy VII. kerületi lakóházban
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.