Gázrobbanás döntött romba egy házat Liege-ben

A belgiumi Liege-ben történt házomlásban mintegy húszan megsérültek, közülük legalább ketten életveszélyesen. Százötven méteres körzetben betörtek az ablaküvegek, többek között a városháza épületén is.

Húszan megsérültek, közülük legalább ketten életveszélyesen a belgiumi Liege-ben házomlás következtében.

A város központjában egy ötemeletes épületben robbanás - a gyanú szerint gázrobbanás - történt, majd a ház összeomlott. A mellette álló másik épületben tűz ütött ki, és később ennek a háznak a homlokzata is leomlott.

Két sérült állapota életveszélyes. A tűzoltók túlélők után kutatnak a romok alatt, és azt mondták, legalább két személyről tudják, hogy életben van.

Százötven méteres körzetben betört sok ablaküveg, egyebek közt a városháza épületén is. A helyszínre sietett polgármester szerint elképzelhető, hogy több közeli ház is omlásveszélyessé vált. Eddig bizonyosan mintegy ötven személy otthona lett lakhatatlan.

A szerencsétlenség Georges Simenonnak, a Maigret-detektívkönyvek híres szerzőjének a szülőháza tőszomszédságában történt.

Mentés
Firefighters work at the site where a house collapsed in Liege January 27, 2010. An apartment block in the Belgian city of Liege collapsed on Wednesday, trapping two people under the rubble, emergency services said. REUTERS/Thierry Roge (BELGIUM - Tags: DISASTER BUSINESS)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.