Gázrobbanás a XIII. kerületben - tart a vizsgálat

Zajlik a tűzvizsgálat a főváros XIII. kerületében, a Fiastyúk utca és Agyag utca közötti társasházban történt gázrobbanás ügyében - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-t; a balesetnek egyetlen sérültje volt, a katasztrófavédelemnek hat embert kellett éjszakára elhelyeznie.

Kisdi Máté közlése szerint a megrogyott épületet statikusok vizsgálják. A társasház közös képviselője intézkedett a romok eltakarításáról.

A szóvivő elmondta, annyi bizonyos, hogy úgynevezett térrobbanás következett az épület harmadik emeleti lakásában, de hogy azt mi okozta, csak a szakértői jelentés befejeztével lehet egyértelműen kijelenteni. Az elsődleges vizsgálatok alapján a gázfűtéses cserépkályha robbanhatott fel, amelynek következtében a födém leszakadt, a válaszfalak kidőltek, és az épület felső részének főfala is megdőlt - tette hozzá.

A balesetnek egyetlen sérültje volt. A robbanás miatt a szomszédos lépcsőház hat lakásából is ki kellett költöztetni a lakókat, így összesen 12 lakásból kényszerültek ideiglenesen távozni az emberek.

A katasztrófavédelem a megsérült épületből szombat este hat embert költöztetett a kerületi önkormányzat által megnyitott szükségszállásra, ahol gondoskodtak étkeztetésükről is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szombat esti közlése szerint gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás az ellen a férfi ellen, akinek a lakásában a robbanás keletkezett. A férfi a balesetben megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

A rendőrség tájékoztatása szerint az elsődleges szakértői vizsgálatok alapján felmerült a lakás tulajdonosának büntetőjogi felelőssége, ezért a 71 éves férfit előállították a XIII. kerületi kapitányságra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.