Gázpalackkal akart robbantani, két év börtönre ítélték

Jogerősen két év börtönbüntetésre ítélte a Kaposvári Törvényszék hétfőn azt a 34 éves siófoki férfit, aki 2010 augusztusában egy nyitott gázpalackkal a kezében azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja az egész utcát.

A másodfokon eljáró bíróság a most meghozott ítéletével - alaposnak találva a súlyosbításért fellebbező ügyészi kérelmet - az első fokon kiszabott egy év hét hónap börtönbüntetést két évre változtatta.

A közveszélyokozás kísérletével vádolt férfi, aki feleségével és 5 gyermekével lakott együtt a helyi romatelepen, végig tagadta bűnösségét. Azt állította, hogy a szivárgó gázpalackot csak azért vitte az utcára, hogy a gyermekeit óvja. 

A rendőrséget az utcabeliek értesítették azzal, hogy egy ittas férfi veszekedett a családjával, majd a háza előtt többször a földhöz vágott egy gázpalackot és azzal fenyegetőzik, hogy az egész utcát felrobbantja. 

A vádlott, miután a nyitott csapon keresztül a hirtelen nagy mennyiségben távozó gáztól a palack "lefagyott", visszavitte azt a házba, majd elbújt a padláson.

Szakértők szerint a hirtelen gázkiáramlás a gyújtóforrás közelében - nem messze az árokban avart égettek - robbanásveszélyes volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.