Gazdákat keresnek a húspiacról kimentett kutyáknak

Gazdákat keresnek az Egyesült Államokban azoknak a kutyáknak, amelyeket Dél-Korea húspiacáról mentett meg a Human Society állatvédő szervezet. Az Amerikában „új életet kezdő" kutyák közül néhányat már örökbe fogadtak, de közel száz még mindig menhelyen van.

Az állatvédő szervezet munkatársai hónapokon keresztül próbálták meggyőzni több mint 17 ezer kutyafarm tulajdonosait – az ­ázsiai országban becslések szerint évente kétmillió kutyát mészárolnak le –, hogy hagyjanak fel az étkezési célra történő tenyésztéssel, és helyette inkább rizst termesszen.

Miután sikerrel jártak, hat hete több tucat keverék kutyát menekítettek az Egyesült Államokba. Az ebeknek azonban nem volt könnyű hozzászokniuk a szabadsághoz, s az utóbbi hat hétben gondozóik az alapvető parancsokat és a pórázas sétát gyakorolták velük. „Ezek a kutyák az egész életüket ketrecben töltötték, és nincsenek hozzászokva a térhez, a szabadsághoz. Soha nem volt rajtuk póráz sem. Többségük ugyan egy és három év közötti, mégis úgy viselkednek, mint a nagyra nőtt kölyökkutyák. Semmit sem tudnak a környező világról" – nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek Stacey Graham, a szervezet igazgatója.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.