Garas Dezső utolsó kívánságát teljesítik

Ma lépett volna a Művészetek Palotájában színpadra Törőcsik Marival és Varnus Xavérral a decemberben elhunyt színészlegenda, Garas Dezső. Kissé másképp, de így is lesz.

A Nemzet Színészei és az orgonaművész a 30-as évek filmzenéinek világát elevenítette volna fel együtt, Garas Dezső azonban december 30-án meghalt.

Törőcsik Mari Garas Dezsővel a Játékszínben,Tolnay Klárira és Mensáros Lászlóra emlékezve a Kései találkozás előadásán
Garas Dezsővel a Játékszínben,Tolnay Klárira és Mensáros Lászlóra emlékezve a Kései találkozás előadásán

A színész előzőleg azt kérte Varnus Xavértól, hogyha ő valamiért nem lehetne ott az előadáson, akkor régi barátja, Törőcsik Mari tartsa a kezében a képét, és úgy énekelje: Köszönöm, hogy imádott. Így is lesz. A koncertet, melyre minden jegy elkelt, Garas Dezső emlékének szentelik majd, és senki nem lép fel helyette, hisz – Varnus Xavér szavaival élve – hogyan is lehetne pótolni a pótolhatatlant? – írja a Hír24.

Garas Dezső december végén lépett utoljára színpadra a Jó estét nyár, jó estét szerelem című darabban Törőcsik Marival, akihez szoros barátság fűzte. "Az ő elmenetele nekem olyan fájó pont, hogy nem tudok úgy beszélni róla, mint bármely, különben nagyon szeretett kollégámról" – mondta Törőcsik Mari, hozzátéve: Garas Dezső jó barátja volt, először vele lépett a Nemzeti Színház színpadára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.