Füves cigit találtak Obama testvérénél

Marihuánás cigarettát találtak egy kenyai huszonévesnél Nairobi egyik nyomornegyedében. A hír csak azért keltette fel a világsajtó érdeklődését, mert a fiút George Obamának hívják, és az amerikai elnök féltestvére.

Marihuána birtoklásáért őrizetbe vették Kenyában Barack Obama amerikai elnök egyik féltestvérét - közölte szombaton a helyi rendőrség.

Nairobi egyik nyomornegyedében lévő otthona közelében fogta le a rendőrség pénteken a húszas éveiben járó George Obamát. Egyetlen marihuánás cigaretta volt nála - közölte a körzet rendőrparancsnoka, hozzátéve, hogy drogkereskedelemmel nem gyanúsítják az amerikai elnök szegény rokonát, csak a tiltott anyag birtoklásával. George Obamának hétfőn kell megjelennie a bíróság előtt.

George és nagynevű féltestvére, Barack Obama elnök közös apától származik. George az idősebb Obama hét gyermeke közül a legfiatalabb, hat hónappal édesapja halála előtt látta meg a napvilágot. (A közös apa 1982-ben balesetben hunyt el.) A múlt nyáron már szerepelt George Obama neve a médiában. Egy folyóirat cikkéből azt lehetett akkor megtudni róla, hogy egy ócska kalyibában lakik, és napi egy dollárt keres.

Barack Obama kenyai rokonai közül sokan Washingtonba utaztak a híres rokon elnöki beiktatására, de George nem volt köztük.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.