Furgont lopott, azután motorkerékpárt

Elfogták a rendőrök azt a férfit, aki pénteken vevőként jelentkezett egy motorért Salgótarjánban, aztán viszont elhajtott a félmilliós járművel; a parókát viselő biatorbágyi férfi egy lopott furgont hagyott zálogul az eladónál.

A Salgótarjánból elmotorozó férfit a közeli Bátonyterenyéig üldözték, ott fogták el - mondta a Nógrád Megyei  Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Dankóné Nagy Éva közölte: a férfi egy eladó motorkerékpárért  jelentkezett Salgótarjánban, és kérte, hogy az üzlet megkötése előtt  hadd próbálja ki a kétkerekűt. Zálogként a slusszkulccsal együtt  otthagyta azt a furgont, amellyel érkezett. Az ismeretlen azonban a  megbeszéltnél jóval távolabb hajtott a motorral, ezért annak  tulajdonosa autóba ült és Bátonyterenyéig követte őt, miközben már a  rendőrséget is értesítette.

A tolvaj a településen hátrahagyta a motort és a mezőn keresztül  menekült a nagybátonyi lakótelepre. Ott már a rendőrök is követték,  és az egyik lakóházat lezárták, hogy átvizsgálják. Ezzel egy időben  az épület közelében igazoltatták a keresett férfit, aki nem tudta  igazolni személyazonosságát, s zoknija és nadrágja vizes, füves volt. A 29 éves biatorbágyi férfi követése közben megtalálták a  parókáját is, és kiderült, hogy a zálogként használt furgon körözés  alatt áll, azt nemrégen lopták el Budapesten.

A férfi ellen lopás bűntett kísérlete miatt folytatnak nyomozást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.