Furcsa bohócok csalogatják az erdőbe a gyerekeket egy amerikai kisvárosban

Egy dél-karolinai kisváros lakó az utóbbi időben többször is beszámoltak arról, hogy a közeli erdőben furcsa bohócokat láttak. Utoljára hétfőn érkezett hasonló bejelentés, a helyi rendőrség vizsgálja az ügyet.

Greenville-ben augusztus közepe óta mesélik a gyerekek, hogy furcsán viselkedő bohócok laknak az erdőben, szerintük egy tó melletti kis házban élhetnek. A bohócok hol csoportosan, hol egyesével tűnnek fel a fák között, sőt a városban is - írja a Yahoo News.

A leggyakrabban a Fleetwood Manor lakóparkbeli gyerekek találkoztak a jelmezes illetőkkel, akik pénzt ígérve próbálták őket becsalogatni az erdőbe. Több felnőtt is látta a fák közt felbukkanó alakokat. Az épületegyüttes gondnoka már figyelmeztető plakátokat ragasztott ki. 

Egy kisfiú egész csapat bohócot látott az erdőben, akik sutyorogtak és furcsa hangokat adtak ki. Amikor az édesanyja odament megnézni, mi folyik ott, ő is látta a bohócokat, akik zöld lézerfényekkel villogtak a fák közt, majd elszaladtak.

Egy másik lakó reggel, hazafelé menet találkozott egy nagydarab, villogó orrú bohóccal, aki a villanyoszlop alatt állt a kukáknál. A jelmezes integetett a nőnek, aki visszaintegetett. A bohóc nem ment utána és nem próbálta megtámadni. 

Egy másik greenville-i lakóparkból, az Emerald Commonsból telefonált egy gyerek, aki azt állította, hogy valaki fényképeket készít a környékbeli gyerekekről. Később arról számolt be, hogy egy bohóc kijött az erdőből és elsétált. 

A greenville-i rendőrség megvizsgálta a bohócok állítólagos lakhelyét, a tó melletti faházat, de nem találtak arra utaló jeleket, hogy valaki lakna benne. Ryan Flood seriff helyettes elmondta, hogy a rendőrség nem tudja megerősíteni a bohócészlelések valódiságát, de több járőrt küldtek a környékre.

Akadnak, akik szerint ez csupán egy horrorfilm ügyes marketingkampánya és Adam Krause rövidfilmje nyomán Gags-nek becézik a bohócokat - írja a The New York Times. Mások azonban nem találják ilyen viccesnek a jelenséget: vannak, akik fegyvert ragadtak és az állítólagos bohócok lakhelye, az erdő felé lőttek.

Az utóbbi években több furcsa bohócfelbukkanásról is beszámoltak szerte az Egyesült Államokban. 2014-ben Albuquerque-től Fishers-ig több helyen láttak bohócokat. Tavaly egy jelmezes a chicagói temetőben ólálkodott. 2014 októberében Franciaországban egy tucatnyi bohócnak öltözött tinédzser zaklatta a járókelőket.

A bohócok renoméja az 1980-as években romlott ennyire. Részben Stephen King 1986-ban megjelent Az című horrorregénye nyomán, melynek főszereplője egy gonosz bohóc. Emellett a hetvenes évek végén derült fény John Wayne Gacy, a bohócnak öltözött sorozatgyilkos tetteire. A férfi 33 férfit és fiút erőszakolt meg és végzett velük a hetvenes években.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.