Friss Grammy-díjas sztárduó is jön a Szigetre

A nemrég négy kategóriában is Grammy-díjat kapott amerikai rapduó, Macklemore & Ryan Lewis, Skrillex, Jake Bugg, a német Die Fantastischen Vier, Michael Kiwanuka, Tom Odell, a Darkside és Brody Dalle is fellép az idei Sziget fesztiválon augusztus 11. és 18. között.

Macklemore Amerika egyik ünnepelt hiphop csillaga, milliós rajongótáborral rendelkezik, néhány hete négy Grammyvel ismerték el. Megkapta a legjobb rap albumnak járó díjat, és hét jelöléséből további hármat sikerült behúznia: Ryan Lewis-zal ők lettek a legjobb új előadók, a Thrift Shop az év rapszáma és legkiválóbb rapelőadói teljesítménye - közölte Vető Viktória sajtófőnök kedden az MTI-vel.

A közlemény kiemeli, hogy az idei Szigeten fellépő Skrillex a legfiatalabb party-generáció egyik legnagyobb sztárja, elementáris hangerejű és másodpercenként más-más hangmintákkal ingerlő zenéje maga az összeloopolt neodadaizmus.

Érkezik Jake Bugg brit énekes, gitáros, dalszerző is, aki őszinte és egyedi hangvételű folkrock zenéjével lett Nagy-Britannia egyik legkeresettebb fiatal előadója. Szintén a Szigeten ad koncertet a Stuttgartból indult, élőben különösen lehengerlő Die Fantastischen Vier, amely hamarosan megjelenő Rekord című új albumát mutatja be a fesztiválon.

A nottinghami székhelyű angol elektro-trip-hop trió, a London Grammar érzelmes, melenkolikus dalai is hallhatóak lesznek az idei Szigeten, akárcsak a 23 éves dél-angliai Tom Odellé, aki szenvedélyes, romantikus hangjáról, zongoratudásáról, szerzeményeiről ismert. Az észak-londoni énekes, gitáros, dalszerző, Michael Kiwanuka kifinomult, karakteres folkos-dzsessze inspirációkról árulkodó soul zenéjével tavalyelőtt lopta be magát a britek szívébe. Bemutatkozó albumát, a Home Againt 2013-ban Mercury-díjra jelölték. Tavalyi Sziget-koncertjét ugyan lemondta, idén azonban bepótolja.

A fellépők közöt lesz a Darkside, a két egyedi látásmódú előadó, az elektronika világából érkező Nicolas Jaar és a brooklyni virtuóz multinstrumentalista zenész, Dave Harrington innovatív, kísérleti projektje, és jön a Big Pink is, amely Robbie Furze és Vicky Jean Smith londoni duója. A csapat stílusában a noise pop, elektro rock és a shoegaze keveredik.

Borgore (Asaf Borger) elektronikus tánczenei dj és producer Izraelből eddigi rövid, de annál gazdagabb pályafutása során meghódította Európát, Észak-Amerikát, Ausztráliát és Új-Zélandot is. Műsoraiban masszív dobalapokra, illetve a heavy metálra jellemző kemény, torzítós hangzásra épít, amit gorestepnek nevez.

Az ausztrál Bree Joanna Alice Robinson, azaz Brody Dalle elsősorban arról híres, hogy a Queens of the Stone Age frontembere, Josh Homme párja, emellett azonban remek énekes-gitáros, aki alig volt 16 éves, amikor zenekarával, a Sourpussal a Summersault Festivalon léphetett fel. Az idei Szigeten a nulladik napon, augusztus 12-én ad koncertet, amikor Josh Homme és a Queens of the Stone Age is játszik.

A szervezők már korábban bejelentették a Queens of the Stone Age, az Imagine Dragons, a Bastille és Calvin Harris fellépését.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.