Friss futókör a Margitszigeten

Megújult az 5,3 kilométer hosszú margitszigeti futókör, amit a futók már használatba is vettek - közölte a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

A pálya az elmúlt évek során elhasználódott, egyes szakaszait a 2013-as árvíz erősen megrongálta, ezért szükségessé vált annak teljes rekonstrukciója.

A beruházás az 5,3 kilométeres aszfaltozott alépítményre a helyszínen öntött műanyag borítás elkészítése mellett tartalmazta a teljes futókörre vonatkozó térfigyelő rendszer alépítményi munkálatait is. Elhelyeztek a többi között 72 kábelbehúzó aknát, valamint 27 kameratartó oszlopot, amelyekre a futók biztonságát elősegítő térfigyelő kamerákat is telepítenek.

A futópálya közvetlen környezetében 2200 négyzetméter térburkolat épült. A beruházási feladatokat kibővítve, az újonnan elkészült futópálya tehermentesítése érdekében elkészült a futópálya mellett 1900 négyzetméter járda is.
A Fővárosi Közgyűlés a rekonstrukciós munkák elvégzésére 380 millió forintot irányzott elő.

A pályaszerkezet a felépítésében hasonló a Puskás Ferenc Stadion futópályájának - a Nemzetközi Atlétikai Szövetség szabványainak is minden tekintetben megfelelő - pályaszerkezetéhez.

A nyílt közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott kivitelező, a Globál Sport Kt. az elkészült pályára 60 hónapos jótállást vállalt.

Az átadás-átvétel megtörtént, a beruházás lezárult, a futópálya teljes hosszában a terveknek megfelelően, jó minőségben elkészült. Az elkészült futópályát naponta több mint ezren használják, arról a futók a használatba vétel óta eltelt időszakban kizárólag pozitív véleményt adtak - olvasható a közleményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.