Freecycle: válságban hódít a cserekereskedelem

Szemétre veted, vagy inkább felajánlod másoknak régi kacatjaidat? A világválság miatt megnövekedett az internetes csereberélők forgalma, már Budapesten is hódít az "internetes lomtalanítás".

Hódít az újrahasznosított termékek cserekereskedelme az interneten. Egyre több olyan weboldal működik világszerte, ahol régi, elhasznált, esetleg meghibásodott háztartási eszközöket, szükségleti cikkeket kínálnak egymásnak a felhasználók - ingyen. A „szemét-barterrel" foglalkozó arizonai Freecycle hálózat például már több, mint négyezer helyi csoporttal, összesen hat és fél millió taggal büszkélkedhet. Itt - ahogy az a Reuters videoriportjából is kiderül - a „levedlett" babakocsitól a használt TV készülékekig, óriási adatbázisból válogathatnak a „vevők", akik cserébe felajánlják saját, régi kacatjaikat. A Reuters emlékeztet rá, hogy csak New York naponta 12 ezer tonna hulladékot termel. A kezdeményezésnek a környezeti terhelésen túl, a családok megélhetésére is hatással lehet a világgazdasági válságban.

A Freecycle hálózatnak Budapest 2005 óta tagja. A magyar csereberélők közösségében a világgazdasági válság kezdete óta érezhetően megnőtt az a forgalom, így ma már - kis szerencsével - akár napok alatt is lehet "üzletet kötni".

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.