Frank Zappa zenésztársai az A38-on

Frank Zappa egykori zenésztársai adnak koncertet április 8-án hétfőn a fővárosi A38 hajón Grande Mothers of Invention néven.

Frank Zappa 1964-ben alapította meg együttesét, a Mothers of Invention-t, melyben az évek során rengeteg kiváló zenész megfordult. Hétfőn közülük öten állnak majd színpadra a hajón, Napoleon Murphy Brock, Robbie Mangano, Don Preston,  Tom Fowler és Chris Garcia Grande Mothers of Invention (a Felfedezés Nagymamái) néven koncerteznek majd nálunk.

Az A38-on muzsikál a The Grande Mothers Of Invention
The GrandMothers Of Invention

Zappa egykori zenekara a 2000-es évek elején állt újra össze, Don Preston, Napoleon Murphy Brock, Roy Estrada és John Leon Gardner a legendás zenész halálának tizedik évfordulóján muzsikáltak ismét együtt. A koncert hatalmas sikert aratott, meggyőzte a háttérben béna haknit sejtő fanyalgókat is: a virtuóz és értő muzsikusok színpadi akciójukkal hitelesen idézik fel a Mothers of Invention klasszikus lemezeit, a progresszív dzsesszrock szabadságát és lazaságát. A produkció invenciózus, (ön)ironikus, vicces, kritikus, felszabadító, meglepő és meghökkentő.

A közönséget Zappa-Syrius Emlékzenekar melegíti majd be. A banda 2000 őszén, Zappa 60. születésnapján alakult, ahogy példaképük zenekarában, itt is rengeteg tagcsere történt az évek során, ám töretlenül koncerzetnek. Tíz év működés után a meglévő Zappa-műsor mellé felvették repertoárjukba a zseniális és túlzás nélkül legendás magyar prog-jazz-rock együttes, a Syrius szerzeményeit is, melyeket április 8-án különleges vendégekkel adnak elő: fellép majd Pataki László (orgona), a Syrius egykori tagja, Török Ádám, a Mini fuvolása, Takáts Tamás (Karthago, East, Dirty Blues Band) énekes és Fekete Jenő (Moody Shoes, Palermo Boogie Gang) énekes is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.