Franciaország elfogadta az orosz kiskutyát

Az orosz belügyminisztérium két nappal a saint-denis-i merényletek után ajánlott fel a francia rendőrségnek egy kiskutyát, hogy betöltse az űrt, amit a Diesel nevű belga juhász elvesztése okozott.

Dieselt november 18-án lőtték agyon a terroristák Párizs Saint-Denis nevű külvárosában. Az ebet az egész világon hősi halottként gyászolták. Múlt hét szerdán az orosz belügyminisztérium együttérzése jeléül felajánlott egy németjuhász kölyköt, amit Franciaország tegnap köszönettel hivatalosan is elfogadott – írja a The Telegraph.

Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter orosz kollégájának, Vlagyimir Kolokoltsevnek írt levelében rendkívüli erős szimbolikus gesztusnak nevezte ezt az ajándékot.

Az orosz folklór világában Dobrynya egy lovag volt, aki a jó erőit, a bátorságot és az önzetlenséget testesítette meg. A hat hónapos kölyök jelenleg egy Moszkva régiói kiképző központban él, és már bemutatták az orosz állami televízióban is. Mielőtt Franciaországba utazna, Dobrynyának még át kell esnie egy sor állategészségügyi vizsgálaton, és karanténba is fogják helyezni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.