Főzzünk mosogatógépben!

Főzzünk mosogatógépben, miközben a masina elvégzi a mosogatást - erre buzdít egy olasz konyhai szakíró, Lisa Casali - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Tapasztalatai szerint edénytisztítás mellett főzésre is remek egy mosogatógép, csak éppen hermetikusan be kell csomagolni az étel nyersanyagát: légmentesen zárható zacskóba, vagy dobozba, nehogy mosogatószer vagy -lé érhesse. Az alapanyag azután készre párolódhat egy normál mosogatóprogram ideje alatt és azzal párhuzamosan. Így két legyet üthetünk egycsapásra, ami energiamegtakarítással jár, az pedig környezetbaráti tett - hangoztatja Casali, aki könyvet is írt a témáról Cucinare in lavastoviglie - Főzés mosogatógépben - címmel.

A brit lap konyhai szakértője, Yanthe Clay is pártolja a mosogatással egybekötött főzést. Tanácsa szerint legjobb halat főzni, azon belül lazacot, mert annak elég a viszonylag alacsony hőfok. Casali viszont olyan ételek mosogatógépes főzési receptjeivel is tud szolgálni, mint a kuszkusz, a borjúhús, az almáspite - jóllehet ez utóbbi hagyományosan sütést igényel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.