Fosztogatják a temetőket, védelemre nincs pénz

Tehetetlenek a kaposvári temetkezési vállalat munkatársai a temetői fosztogatókkal szemben. A folyamatos lopásokat csak egy biztonságikamera-rendszer oldhatná meg, de arra nincs pénz.
A temetőbe járó kaposvári lakosok azt mondják, a sírhelyeket idős és nyomorúságos körülmények között élő szegény emberek ritkítják meg, akik a virágok és mécsesek eladásából akarnak kis pénzt szerezni.

Az egyik helyi asszony szerint a tolvajok mindent visznek, ami értékesíthető. A nő megjegyezte, hogy az elkövető olyan ember lehet, akit mások sírjának gondozásával bíztak meg. Erre utal, hogy saját holmijukat egy másik kriptán találták meg. A kaposvári Nyugati és Keleti temetőben sem rózsás a helyzet.

Sonline megkereste Puskás Bélát, a Somogy Temetkező Kft. ügyvezető igazgatóját, aki elmondta, hogy az utóbbi időben nagyon elszaporodtak a temetői lopások: - Nem tudom megítélni, hogy hol rosszabb a helyzet, de az biztos, hogy nagyon rossz - mondta Puskás, aki szerint nem elsősorban a roma kisebbség lopja le a mécseseket és a virágokat a sírokról, inkább az idősek veszik el ezeket, és árulják azokat a piacon.

Az igazgató hangsúlyozta, nem tudnak minden sírt őrizni, és csak akkor léphetnek fel a tolvajok ellen, ha tetten érnék őket. Puskás szerint országos problémáról van szó, amelynek egyelőre nem találják a megoldását. A temetői kamerarendszer kiépítése javítana a helyzeten, de erre sem a tulajdonosnak, sem a kaposvári önkormányzatnak nincs pénze. Az igazgató úgy tudja, ahol vannak kamerák, ott visszaszorultak a lopások. A kaposvári temetőkben azonban néha még a lámpák sem égnek.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.