Forgószél az Isztrián sérültekkel

Lakókocsikat és sátrakat borított fel a forgószél szombaton délelőtt a horvátországi Medulinban, ahol a viharos időjárás miatt hatan megsérültek - közölték horvát internetes oldalak.

A Horvát Rádió és Televízió (HRT) az állami katasztrófavédelmi szolgálat (DUZS) beszámolójára hivatkozva közölte: fél 11 körül csapott le a mintegy 15 méter szélességben és 350 méter magasságban örvénylő, a tenger felől érkező forgószél az egyik kempingre. A vihar több tucatnyi sátrat és lakókocsit borított fel, a leszakadó faágak autókat rongáltak meg.

Az index.hr arról írt: hat embert kellett ellátni sérülései miatt, köztük egy 59 éves osztrák nőt, akinek több bordáját is eltörte egy letörött faág. Őt a pulai kórházba szállították. A kempingben 25 lakókocsi, utánfutó és sátor sérült meg, négy közülük teljesen használhatatlanná vált - írta a 24 sata napilap weboldala.

A hírportálok beszámolója szerint az Isztria több települését is elérte a viharos időjárás. Umagban pincéket és földszinti lakásokat öntött el a heves esőzés nyomán összegyűlt víz, a viharos szél miatt több helyütt szünetelt az áramszolgáltatás a félszigeten.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.