Forgattak az életért!

Az Oscar-díjas Jirí Menzel és Szabó István vezeti a Shoot4Life avagy Forgass az életért! elnevezésű szombaton kezdődött és vasárnap este az eredményhirdetéssel záruló amatőr filmes világjáték zsűrijét. Az eredményhirdetés élőben követhették vasárnap este tíztől az érdeklődők a világhálón.

A résztvevőknek 24 óra állt rendelkezésükre, hogy a világ öt kontinensének országaiban leforgassák a véradásról szóló, legfeljebb kétperces kisfilmjüket. A visszaszámlálás szombaton délelőtt tíz órakor kezdődött. A stábok a honlapon vagy Magyarországon az esemény helyszínén, az Aréna Plázában regisztrálhattak.  A Shoot4Life játék célja a véradás népszerűsítése, hogy a programokon keresztül arra buzdítsa az embereket, váljanak rendszeres véradókká.

A verseny számos országban - egyebek mellett Egyesült Államok, Ausztrália, Brazília, Fülöp-szigetek, India, Kongó és Magyarország - zajlott. A filmeket a játék megkezdése után legkésőbb 24 órával kellett leadni. A filmeket nemzetközi zsűri bírálta el Magyarországon. Az eredményhirdetés , online adásban vasárnap este tíz órakor közvetítette a világhálón a http://shoot4life.tv. A világ minden részéből beérkezett rövidfilmeket az Oscar-díjas Jíri Menzel, és az ugyancsak Oscar-díjas Szabó István vezette zsűri bírálta el.

A megosztott  fődíjat a New York-i vér című amerikai rövidfilmnek és az „Igen, lehetséges” brazil alkotásnak ítélték oda.A zsűri különdíjban részesítette a  Szándék című fülöp-szigeteki filmet. A díjazott alkotások megtekinthetők a http://soot4life.tv weboldalon.

A program művészeti igazgatója Karl Bardosh, a New York University magyar származású professzora és az indiai Sandeep Marwah, az Ázsiai Filmakadémia elnöke volt.

A világon a legelső 24 órás villám-filmforgatási játékot Magyarországon rendezték meg 2004-ben DIGI24 címmel, amelyet Kindl Gábor indított el Jancsó Miklós, Makk Károly, Ferenczi Gábor és Kardos Sándor, Grunwalsky Ferenc, Fekete Ibolya, Pados Gyula részvételével. A program egyre népszerűbb lett, és a szervezők az idén a Magyar Vöröskereszt égisze alatt a filmezést egy életmentő karitatív tevékenységgel, a véradással kapcsolták össze az egész világon.

Jirí Menzel filmrendező nem csak zsűrizett avéradást népszerűsítő világjátékon, a véradókat is bátorította az Aréna Plázában
Jirí Menzel filmrendező nem csak zsűrizett avéradást népszerűsítő világjátékon, a véradókat is bátorította az Aréna Plázában
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.