Forgalommal szemben ment az idős férfi az M1-esen

Állítása szerint rossz útbaigazítást kapott, ezért történhetett, hogy a forgalommal szemben ment az M1-esen a 84 éves osztrák férfi, aki nem is értette, mit akarnak tőle a rendőrök.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-Irányítási Központjába 2016. március 17-én 0 óra 54 perckor érkezett bejelentés, hogy az M1-es autópálya 42-es kilométerszelvényében egy személygépkocsi a forgalommal szemben halad.

Az autópályás rendőrök a Budapest felé vezető oldal 50-es kilométerszelvényben megkísérelték megállítani a járművet, azonban a sofőr kikerülte a szolgálati gépkocsit és tovább hajtott. Néhány kilométerrel odébb a rendőrség két szolgálati kocsival a Budapest irányába tartó forgalmat folyamatosan lassították. A forgalommal szemben közlekedő jármű vezetője Tata térségében a rendőrök jelzéseit, valamint a torlódást észlelte és a leállósávra húzódva megállt.

A 84 éves osztrák sofőr kicsit össze volt zavarodva, azt mondta, Sopron felé tartott és a sztrádára való felhajtása előtt rossz útbaigazítást kapott. Miután kicsit megnyugodott, a rendőrök a kocsit a helyes irányba fordították - írja honlapján a rendőrség.

A rendőrök a külföldi férfi ellen közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.