Forgalmi helyzet: nem jár a 49-es villamos

Rendezvények miatti forgalmi változásokra számíthatnak szombaton és vasárnap az utasok több BKV-járat közlekedésében. Átadták, de most cserélik az egyik főtartót a Szabadság hídon.

Szombaton a Kós Károly sétányon 14 és 19 óra között rendezvényt tartanak, ebben az időszakban - ha szükséges - lezárják a Hősök tere Városliget felőli részét. Ebben az esetben a 75-ös és 79-es trolik nem állnak meg a Zichy Géza utcában, az 56-osok terén, a Dvorák sétánynál, az Olof Palme sétánynál és a Hősök terén. Így mindkét troli ideiglenesen az Ajtósi Dürer sor-Hermina út-Állatkerti körút útvonalon közlekedik.

A Gödöllői HÉV vonalán vágányátépítés miatt szombaton egész nap, továbbá vasárnap 12 óráig Mogyoród és Gödöllő között a vonatok egyáltalán nem közlekednek, helyettük pótló autóbuszokkal lehet utazni. Az Örs vezér tere, Cinkota és Csömör között járó szerelvényeket nem érinti a változás.

A Szabadság hidat szombaton és vasárnap lezárják (a Fővimform szerint azért, mert cserélik a most átadott híd egyik főtartóját), így sem villamossal, sem gyalog nem lehet közlekedni rajta. A 47-es villamosok Budafok, Városház tér és a Moszkva tér között járnak, a 49-es villamosok közlekedése szünetel. A kimaradó szakaszon a 47-49V jelzésű villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat, a Szabadság híd helyett az Erzsébet hídon keresztül. A Szabadság híd alatt a Pesti alsó rakpartot is lezárták, ezért a 2V villamospótló autóbuszok módosított útvonalon, a Boráros tér és a Kálvin tér között, a Boráros tér-Zsil utca-Czuczor utca-Vámház körút-Kálvin tér-Fővám tér-Csarnok tér-Czuczor utca-Zsil utca-Boráros tér útvonalon közlekednek.


Vasárnap az 1-es villamos Szentlélek tér-Róbert Károly körút-Váci út-Lehel utca közötti szakaszán pályafelújítást végeznek, ezért a szerelvények a Lágymányosi híd, pesti hídfő és Lehel utca között közlekednek. A Bécsi út és a Reitter Ferenc utca között 1V jelzésű villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat. Vasárnap 10 és 14 óra között a Városligetben és a Hősök terén rendezvényt tartanak. A demonstráció résztvevőinek vonulásakor az érintett BKV-járatok közlekedésében késésekre, illetve terelésekre lehet számítani

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.