Fordulat a rendőrgyilkosságban? Négy vércsepp az autón

A hivatalos közlés szerint a többszörösen büntetett Poór Zoltán hátramenetbe kapcsolva halálra gázolta Radovic Dusán rendőrfőhadnagyot a Keleti pályaudvarnál júliusban. Poór gépkocsijának szerdai szemléje azonban a Blikk szerint meglepő fordulatot hozott. A börtönben lévő rendőrgyilkos ügyvédje, dr. Tóth Boglárka állítja, Poór BMW-jén nincs egyértelmű gázolásra utaló nyom, csak ütközésre.

Rendőrök szállítják át a Gyorskocsi utcai fogdába a gyanúsítottat
Budapest, 2010. július 24. Rendőrök szállítják át éjjel a Budapesti Nyomozó Ügyészség V. kerületi, Belgrád rakparti épületéből a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Vizsgálati Főosztályának Gyorskocsi utcai épületébe azt a férfit, aki a gyanú szerint 2010. július 23-án délután egy autós üldözés során halálra gázolta Radovics Dusán rendőr zászlóst a Keleti pályaudvarnál. A férfit BMW-jével a XIV. kerületben egy forgalom elől elzárt területen akarták a rendőrök megállítani, de az a jelzésre nem állt meg, végül a IX. kerületi Gubacsi útnál sikerült feltartóztatni. MTI Fotó: Lakatos Péter

"Gázolásra utaló nyomot a BMW hátulján nem találtak. Pedig vittek egy mini labort is a telepre, ahol a kocsit őrzik" - mondt Tóth Boglárka a Blikknek. Az ügyvéd közlés szerint csak golyó- és ütközésnyomokat találtak az autón, de szövet-vagy anyagmaradványt nem. Mindössze a lökhárítón "négy csepp vérgyanús szennyeződést rögzítettek". Az ügyvéd a lapnak elmondta: kábítószer-kereső kutyákkal is megvizsgálták az autót, de nem találtak semmit. (Elfogása után mindenesetre a toxikológiai vizsgálat amfetamint mutatott ki a férfi vérében.)

A vizsgálatot folytató Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjét a Blikk a lapzártáig nem érte el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.