Folytatódik az évszaktól szokatlanul meleg idő

Az októberi vénasszonyok nyara még mindig tart, mára virradóra több minimumhőmérsékleti rekord is megdőlt: a Baranya megyei Mázán volt a legmelegebb a hajnal, akkor 16°C-ot mértek.

Szerdán délután a nyugati országrészben lehet valamivel több felhő az égen, azonban összességében mindenhol a napsütésé lesz a főszerep. Csapadék sehol sem várható. A Dunántúlon többfelé erős, viharos lehet a déli-délnyugati szél. Délután 19-26°C közé melegszik a levegő, a legmelegebb idő délnyugaton és délen lehet.

Tovább tart a ragyogóan szép októberi időjárás - a budai hegyek kirándulók és pár highline-őrülttel van tele
Budapest, 2013. október 12. Egy résztvevő egyensúlyoz a sziklák közé kifeszített hevederen, az Outdoor Inhales csapat által szervezett highline-találkozón a budapesti Zugligeti út közelében lévő Tündérsziklán, 2013. október 12-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Mára virradóra a fővárosi és az országos napi legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord is. Mostanáig ezen a napon 2002-ben a Baranya megyei Mázán volt a legmelegebb a hajnal, akkor 16°C-ot mértek. A fővárosban pedig 1971 óta 13,8°C volt a napi legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord. Most Kaposváron, Iklódbördőcén és Budapesten, Pestszentlőrincen is mindössze 16,3°C-ig hűlt le a levegő, így az ez lett az új országos, illetve fővárosi legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord is.

Az Időkép előrejelzése szerint holnap nyugat felől megnövekszik a felhőzet, elsősorban északnyugaton, nyugaton és helyenként északon kisebb eső, zápor is előfordulhat. A délies szél keleten-délkeleten megélénkülhet, egy-két fokkal visszaesik a hőmérséklet. Reggelre helyenként még pára- és ködfoltok kialakulhatnak.

Pénteken északon és a Dunántúlon több, máshol kevesebb felhő lehet az égen, csapadék azonban sehol sem várható. 20-22°C köré melegszik a levegő délutánra.

Hétvégén marad az átlagosnál enyhébb, kellemes hőmérsékletű őszi idő. A hajnali pára- és ködfoltok megszűnését követően a legtöbb helyen napos időre van kilátás, de helyenként előfordulhatnak felhősebb tájak is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.