Folyékony szén-dioxidot szállító teherautó balesetezett a 84-esen

Folyékony szén-dioxidot szállító tehergépkocsi hajtott árokba hétfőn Zalagyömörő és Sümeg között, a műszaki mentés idején a 84-es főúton lezárásra kell számítani - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
Csépányi-Barczi Petra elmondta: a főút 24-es kilométerszelvényében egy 16 tonna folyékony szén-dioxidot szállító tehergépjármű csúszott árokba. A baleset következtében a tartály külső köpenye megsérült és szén-dioxid jutott a levegőbe.

Tájékoztatása szerint a keszthelyi hivatásos és a sümegi önkormányzati tűzoltók mellett a veszprémi mobil labor és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat munkatársai érkeztek a helyszínre. Rövid időre teljes szélességében lezárták az utat, de lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség és senki sem sérült meg - tette hozzá a szóvivő.

Közölte, jelenleg fél pályán halad a forgalom, de a műszaki mentés idején - amíg egy Nagykanizsáról érkező daruval átfejtik a veszélyes anyagot egy másik szerelvénybe - rövid időre teljes útlezárás várható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.