Folyamatosan dézsmálják az életnagyságú mézeskalács házat

A gyerekek és a felnőttek egyaránt rajonganak a 7 méter magas, viktoriánus korszakot idéző házikóért, amit közel két tonna édességből építették fel San Franciscóban.

A nem mindennapi látványosság - amely a San Franciscó-i Fairmont Hotel alsó szintjén áll - rengeteg embert vonz, különlegessége, hogy nemcsak kívülről, hanem belülről is meg lehet tekinteni. A ház mellett egy szintén édességből készített kutyaól és egy óriási, feldíszített karácsonyfa is helyet kapott.

A ház 7500 darab mézeskalács téglából, valamint több mint 700 kilogramm cukorkából épült, az alapanyagokat mind a szálloda konyháján készítették el, a sütés 600, míg az "összeszerelés" 500 munkaórát vett igénybe - írja a Daily Mail.

A szálloda igazgatója, Melissa Farrar elmondta, a látogatók szó szerint nem tudnak ellenállni az ínycsiklandó dísznek: egyre több helyen törnek le belőle egy-egy falatnyit, de ami a legkülönösebb, sok hiányzó édesség bizony felnőttmagasságban van. A cukrászok persze minden egyes nap kijavítják a megrongált részeket, de másnap újra elölről kezdhetik a munkát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.