Földrajzprofesszor lőtte agyon a történelem szakos kollégát

A Delta State Egyetem történelemprofesszorát saját irodájában támadta meg egy fegyveres Mississippiben. A támadó a hatóságok szerint magával is végzett.

A rendőrség a szintén az egyetemen dolgozó földrajztanárt, Shannon Lambet gyanúsítja azzal, hogy megölte Ethan Schmidt történelemprofesszort – tájékoztatott a BBC.

Helyi idő szerint hétfő reggel 10:16-kor riasztották a rendőrséget, hogy lövéseket hallottak az egyetemen. Ethan Schmidtet, akinek szakterülete az amerikai őslakosok és a gyarmatosítás története, egyetemi irodájában lőtték le. Az intézmény valamennyi épületét belülről bezárták, a hatóságok pedig azt tanácsolták az embereknek, hogy keressenek menedéket, míg ők a diákokat menekítették ki az épületekből.

Az elsőéves Noah Joyner kollégiuma egyik fürdőszobájában húzta meg magát. „Voltak, akik az ajtókon dörömböltek, hogy valaki engedje be őket” – mondja. „Nagyon ijesztő volt hallani a dörömbölést.”

A kampusz felett helikopterek köröztek, és rendőrök százai fésülték át az épületeket. A rendőrök telefonon beszéltek a negyvenöt éves, menekülő gyanúsítottal, aki azt mondta nekik, hogy „nem megy börtönbe”.

Kedd hajnalban Lamb félrehúzódott az autójával, amikor észrevette, hogy a rendőrök követik, és kiugrott a járműből. Az őt üldöző rendőrök egyetlen lövést hallottak, majd megtalálták a férfi holttestét, számolt be Lynn Buford, a Delta State Egyetem rendőrtisztje az Associated Press hírügynökségnek. 

Hétfőn, 300 mérfölddel (480 km) távolabb egy nőt is lelőttek. A rendőrség szerint Lambnek ahhoz az esethez is köze lehet. A negyvenegy éves Amy Prentisst a földrajztanárral közös otthonukban találták holtan a reggeli órákban a Mississippi állambeli Gautierben.

A 2009 óta az egyetemen dolgozó Lamb látszólag lezser volt. Az utóbbi időben többször ment szabadságra „személyes okokra” hivatkozva, mesélte a Fox Newsnak egy angol szakos kollégája, Don Mitchell. Schmidt professzor viszont szerinte „úriember volt a szó minden értelmében”, és „elkötelezett családapa”.

Az arkansasi határ közelében lévő egyetemnek közel 3500 hallgatója van. A hatóságok jelentése szerint egyetlen hallgató sem sérült meg a lövöldözésben a kampusz Jobe Hall nevű épületében, ahol a történelem és a társadalomtudományi tanszékek találhatók – írja a Reuters. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.