Földeákot horogkeresztekkel pingálták ki ismeretlen vandálok

Mintegy harminc épület falát firkálták össze ismeretlenek szerdára virradó éjszaka a Csongrád megyei Földeákon.

A befirkált falak mintegy felére horogkeresztet fújtak fekete festékszóró sprayvel az ismeretlenek, több helyütt pedig trágár feliratok olvashatók. Megrongáltak több lakóházat, kocsmát, összefirkálták az orvosi rendelő, az egészségház, a plébánia, a könyvtár és a temető falát is - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Egy festékszóró sprayvel rajzolt horogkereszt egy földeáki kocsma falán
Földeák, 2011. július 20. Egy festékszóró sprayvel rajzolt horogkereszt egy földeáki kocsma falán. Mintegy harminc ház, középületek, kocsmák falát firkálták össze ismeretlenek szerdára virradó éjszaka a Csongrád megyei Földeákon. A falak mintegy felére horogkeresztet fújtak fekete festékszóró sprayvel az ismeretlenek, az épületeken több helyütt pedig trágár feliratok láthatók. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta: a rendőrség ügyeletére szerda reggel több bejelentés is érkezett a falfirkákról. Mintegy harminc épületet rongáltak meg, sok falra tiltott önkényuralmi jelképet festettek. A faluban két szemlebizottság helyszínel, és folyik az adatgyűjtés is – tette hozzá.

A rendőrség ismeretlen tettesek ellen indított büntetőeljárást, a pontos jogi minősítésről a helyszíni szemlék befejezte után döntenek – tudatta a szóvivő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.