Fókabébi kuporgott az étteremben

Hatalmas meglepetés érte egy San Diegó-i halétterem szakácsát, Bernard Guillas-t, amikor egyik reggel furcsa vendég várta közvetlenül nyitáskor.

Guillas legnagyobb döbbenetére az egyik boxban egy oroszlánfóka borjú kuporgott, és úgy nyújtogatta a nyakát, mintha rendelni szeretne. Az állat valószínűleg bemászhatott a Csendes-óceán partján egy autóba, majd onnan bejutott az étterembe, melynek ajtaját a takarítószemélyzet hagyhatta nyitva.

A kilenc hónapos fóka nagyon rossz állapotban volt, testsúlya éppen csak a fele volt az ebben a korban a borjaknál megszokottnak. Az állat ki volt száradva, éhezett, és valószínűleg a számára ínycsiklandó halszag csalta be az étterembe.

A borjút a közeli SeaWorld park dolgozói fogták be és szállították biztonságos helyre. Az állat ellátást kapott, a park szóvivője szerint fóka idővel valószínűleg visszatérhet az óceánba, de egyelőre megfigyelés alatt tartják.

Az elmúlt évben rengeteg oroszlánfóka pusztult el a Csendes-óceán partjainál a nagy tömegű halpusztulás miatt. A SeaWorld csak idén már 47 tengeri emlőst mentett meg az éhhaláltól. A tudósok úgy vélik, azért nem tud elegendő élelemmel szolgálni a tenger, mert a szokásosnál magasabb a víz hőmérséklete, és ez a tápláléklánc egészét érinti – írja a Spiegel Online.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.