Fogyókúrára fogták a világ legdundibb tacskóját

Az 5 éves, Amerikában élő Obie nagy valószínűséggel a világ legkövérebb tacskókutyája: míg fajtatársai átlagosan 9 kilót nyomnak, addig ő 34 kilót.

Obie-t korábbi, idős gazdái hízlalták fel ilyen hihetetlen méretűre, állítólag nem tudtak ellenállni könyörgő, barna szemeinek és folyamatosan etették. A házaspár, miután rádöbbent, hogy mit tettek az állattal, gyorsan megszabadult szerencsétlentől, és leadták egy menhelyen. Ez volt Obie nagy szerencséjre, ugyanis itt talált rá Nora Vanetta állategészségügyi szakember, aki elhatározta, hogy megmenti a kutyus életét - adott hírt a nem mindennapi esetről a Seattle Weekly.

A nő azonnal örökbefogadta Obie-t, majd pedig szigorú diétára fogta, valamint fogyást segítő speciális, béltisztító vízterápiás kezeléseket is végeznek rajta. Mivel ekkora súllyal Obie gyakorlatilag alig tud mozogni, Nora úszni viszi és ha az eb súlya tovább csökken, futópadon folytathatja a "sportolást". A fogyókúra eddig sikeresnek bizonyult, Obie az elmúlt hónapban máris fogyott 3 kilót, a megnyúlt bőrt pedig valószínűleg műtéti úton távolítják majd el róla.

"Obie rettentően aranyos és kedves, öröm vele együtt dolgozni. A korábbi gazdái nem akartak neki rosszat, csak sajnos étellel próbálták kifejezni a szeretetüket" - mondta el Nora egy interjúban

A kutyust korábban AJ-nek hívták, Nora azonban testsúlyára utalva - az 'obese' angolul elhízottat, dundit jelent - átkeresztelte. Jelenleg még "A világ legkövérebb tacskója" képzeletbeli címet birtokló ebnek saját Facebook-oldala is van, több mint harmincezer rajongóval.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.