Fogyjon horrorral!

Fogyni szeretne, de nincs ideje mozogni? Van remény! A Westminster Egyetem kutatói szerint ugyanis egy igazán ijesztő horrorfilm nézése közben legalább annyi kalóriát égetünk el, mint egy 30 perces, intenzív séta közben.

A legjobb választás a Ragyogás – vallják a kutatók, akik szerint minél ijesztőbb a horrorfilm, annál több zsírt égethetünk el.

A cápa nézése közben 161 kalóriát is elégethetünk
A cápa

A Westminster Egyetem szakemberei 10 embert vizsgáltak. Azt találták, hogy a kísérletben részt vevőknek felgyorsult a szívverése, az oxigén-felhasználásuk is megnőtt, és jelentősen emelkedett a szén-dioxid-kibocsátásuk mértéke a horrorfilmek nézése közben – írja a Daily Mail.

A kísérlet alanyai átlagosan 113 kalóriát égettek el egy 90 perces film alatt, annyit, amennyit egyébként egy 30 perces, intenzív sétával lehet elégetni. Ennyi kalória van egy tábla csokiban.

A kutatók úgy találták, hogy a legeredményesebb fogyasztószer az 1980-as Ragyogás, a film megtekintése során átlagban 184 kalóriát égettek el a nézők.

Spielberg 1975-ös filmjével, A cápával hasonló eredményt érhetünk el, a harmadik legjobban fogyasztó film pedig nem más, mint Az ördögűző.

Íme, a 10-es toplista – ezt nézzük, ha fogyni akarunk:
1. A ragyogás: 184 kalória
2. A cápa: 161 kalória
3. Az ördögűző: 158 kalória
4. Nyolcadik utas a halál: 152 kalória
5. Fűrész: 133 kalória
6. Rémálom az Elm utcában: 118 kalória
7. Parajelenségek: 111 kalória
8. Ideglelés: 107 kalória
9. Texasi láncfűrészes mészárlás: 105 kalória
10. [Rec]: 101 kalória

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.