Fogóval kínozták, majd fehérítőt itattak vele

Egy bűnbanda után indított hajtóvadászatot a brit rendőrség, melynek tagjai a múlt héten elraboltak egy fiatal diákot, megkínozták egy fogóval, fehérítőt itattak vele, amit utána arra használtak, hogy megégessék az arcát.

A húszéves diákot egy autóba tuszkolták péntek hajnalban London nyugati részén, miután barátját megszúrták, mert próbálta őt megmenteni. Egy órával később a rendőrség megtalálta a sértettet, nyolc mérföldre az egyik fővárosi parktól. A fiú arcán égési sérülések voltak. A tisztek üldözőbe vették a támadókat, de azoknak sikerült meglépniük.

Motaz Zaidot – aki a Greenwich Egyetemen tanul közgazdaságtant – kórházban ápolják. Életére rendőrök vigyáznak. A Scotland Yardnál azt nyilatkozták, mindkét sértettet maró folyadékkal öntötték le. A húszéves fiú torka és arca is megsérült a maró folyadéktól. A fiút intenzív osztályon ápolják, állapota stabil, de azt még orvosai sem tudták megmondani, maradandó károsodást szenvedett-e.

A fiú barátja – akit többször megszúrtak a támadók – elmesélte, hogy öt fiatal szállt ki egy autóból, majd rájuk rontottak. A barát próbálta megmenteni az áldozatot, de az már a földön feküdt és nem mozdult. A tizenkilenc éves fiatal végül menekülni kezdett, de a támadók lábon és háton szúrták őt.

Az Independent azt írja, a nyomozóhatóságok egyelőre nem tudják, a banda milyen indítékból támadt a fiatalokra. Ezzel szemben az áldozat apja azt állítja, fiát azért érte támadás, mert két héttel ezelőtt egy kisebb közúti balesetet szenvedett, ennek során összetört egy másik kocsit. Szerinte most az összetört autó tulajdonosa állt bosszút.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.