Fogcsikorgató hideg lesz ma

Kilenc megyére adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat az extrém hideg miatt. A legmelegebb helyeken is -9 és -3 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk ma.

Napközben a Nyugat-Dunántúlon megvastagszik a felhőzet, itt a nap folyamán jelentéktelen havazás, hószállingózás is valószínű. Az Alföld nagy részén is erősen felhős, párás idő várható, de csak elvétve lehet hószállingózás, az ország maradék részén eleinte még némi napsütésre is számítani lehet. A ködfoltok néhol lassan szűnnek meg. A szél gyenge vagy mérsékelt lesz,csupán északnyugaton élénkül meg a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -3 és -9 fok között valószínű. Késő estére többnyire -4, -10 fok közé hűl a levegő, a kevésbé felhős, havas részeken hidegebb is lehet - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az extrém hideg miatt Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Tolna megyére figyelmeztetést adtak ki, ezeken a területeken a hőmérséklet - 15 fok alá is csökkenhet.

 

Vezzessen óvatosan a télies utakon

Szentes és Marcali térségében jeges, Nógrád, Heves és Somogy megye több pontján, valamint Sárbogárd, Kecskemét és Makó környékén jégbordás szakaszokra kell számítani.

A mellékutakon még téliesebbek az útviszonyok Fertőszentmiklós, Szikszó, Baja és Kiskunhalas környékén, valamint a dél-dunántúli, a dél-alföldi, a békési, a hajdúsági és a nyírségi mellékutak egy részén. Ezeken a területeken jelenleg is dolgoznak a Magyar Közút Nonprofit Zrt.munkagépei.

Az ország nagy részén szélcsend van vagy gyenge a légmozgás, a látótávolság általában jó, de Solt és Kiskőrös körzetében a sűrű köd miatt alig ötven-száz méter a belátható út hossza. Ködfoltok vannak Baja, Kiskunhalas és Heves térségében is.

A gyorsforgalmi és a főutak többsége jól járható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.