Flúgosok a repülőben

Bár nincs kifejezetten jó idő, érdemes ma kilátogatni a Kopaszi-gátra. Mindenféle agyament szerkentyűvel, köztük repülő magas sarkúval, szárnyaló Chuck Norrisszal, de akár Spongyabobbal is találkozhatunk.

A Red Bull Röpnapon bárki nevezhetett, a feladat egy házi készítésű jármű tervezése, megépítése és látványos röptetése. Ma ezek versenyeznek egymással.

A résztvevő csapatokat 3 kategória alapján értékeli a zsűri: röptávolság, kreativitás és showman-kvalitás. Az első helyezett résztvehet egy privát pilótaképző tanfolyamon, vagy Besenyei Péter kétüléses gépével műrepülhet a csapat minden tagja.

A második helyezést elérő csapat tandem ejtőernyős ugrást kap, a harmadikok pedig hőlégballonozhatnak. A legkreatívabbnak ítélt röppenytű megalkotói tandem siklóernyőzésen vehetnek részt.

Érdemes a rossz idő ellenére is kilátogatni a Kopaszi-gátra, az idei indulók közül volt, akiket a Beastie Boys, akadt, akit Chuck Norris, vagy a magyar gazdaság ihletett meg. Várható még repülő cirkusz, szárnyaló magas sarkú, sőt, Spongyabobbal is találkozhatunk a röpnapon.

Az első röppenő 12 órakor startol, de érdemes már előbb, akár 11-re érkezni, hogy a legjobb helyről követhesse figyelemmel az eseményeket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.