Florida: fél évig tartották szobafogságban a tízéves gyereket

Fél évig tartottak zárva szobájában egy tízéves amerikai fiút szülei, eközben csak vízzel és mogyorókrémes kenyérrel táplálték a gyermeket.

A floridai Port Charlotte-ban élő szülőket, Thomas és Kimberly Boone-t a WZVN helyi televízió szerint gyermekbántalmazással vádolják.

A nyomozók a fiú szobájában nem találtak se játékokat, se ruhákat, csupán egy koszos matracot. A padló és a fekhely tele volt ürülékkel és vizelettócsákkal - olvasható a rendőrségi jelentésben.

A hatóságok akkor lettek figyelmesek a körülményekre, amikor az apa bejelentette fia eltűnését a rendőrségen. Ötórás keresést követően a nyomozók a házban találtak rá a gyerekre, aki étel után kutatva szökött ki a szobájából, majd a szüleitől való félelmében a fürdőszobaszekrényben bújt el.

A nyomozók szerint a fiú alultáplált, megfélemlített és nagyon fáradt. Szülei csak akkor engedték ki szobájából, amikor iskolába kellett mennie.

Az édesapát és annak második feleségét elfogták, de óvadék fejében szabadon engedték őket. A fiút kórházba vitték, de egy fürdetés és étkezés után őt is hazaengedték.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.