Rózsa Flores után kutakodnak a magyar rendőrök is

Engedélyköteles robbanóanyag-alkatrészt találtak a rendőrök Rózsa Flores Eduardo szurdokpüspöki házában - most azt vizsgálják, volt-e rá engedélye...

Vizsgálja a rendőrség, hogy volt-e engedélye Rózsa Flores Eduardonak egy bizonyos robbanóanyag-alkatrész tartásához - mondta az MTI-nek csütörtökön a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Medve Judit közölte: a Bolíviában lelőtt férfi szurdokpüspöki házában április 18-án tartott házkutatást a rendőrség, és egy lőfegyvernek, valamint öt darab lőszernek, illetve robbanóanyag elkészítésére és működtetésére alkalmas anyagnak látszó tárgyat foglaltak le.

A kirendelt tűzszerész szakértő véleményét szerdán kapta meg a rendőrség, eszerint olyan anyagot foglaltak le, amelynek tartása engedélyhez kötött - mondta. Hozzátette: folytatják a vizsgálatot azzal kapcsolatban, hogy Rózsa Flores Eduardo rendelkezett-e engedéllyel. A fegyverszakértőtől még nem kapott választ a rendőrség a lőfegyvert és a lőszereket illetően.

Medve Judit a korábban megjelent bulvárhírek kapcsán hangsúlyozta: nem volt fegyverarzenál a szurdokpüspöki házban. A rendőrség két hete névtelen bejelentés alapján indította a vizsgálatot.

A bolíviai hatóságok április 16-án jelentették be, hogy felszámoltak egy "terrorista csoportot", amelynek tagjai szerintük meg akarták ölni Evo Morales elnököt. Kommandósok a helyi ellenzék fellegvárának számító Santa Cruz egyik szállodájában lelőtték a bolíviai születésű, bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról származó román állampolgár Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert. Az akció során őrizetbe vették a magyar állampolgársággal rendelkező Tóásó Elődöt, valamint a bolíviai-horvát állampolgár Mario Tadicot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.