Felhőszakadás és jégeső is jöhet kedden

Elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a heves zivatarok miatt Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Somogy és Tolna megye területére.

Az előrejelzés szerint Fejér, Győr-Moson-Sopron,Komárom-Esztergom, valamint Veszprém megyében intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több csapadék hullhat, ezért ezekre a területekre is citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Mint írják, a délutáni gomolyfelhőképződésből főként a Dunántúlon és a Dél-Alföldön, illetve az északkeleti határ közelében alakulnak ki elszórtan zivatarok, melyeket lokálisan nagyobb mennyiségű, 20 mm feletti csapadék, jégeső és 60 km/h-t meghaladó szél kísérheti.

Rövid idő alatt 30 mm-t meghaladó csapadékkal járó zivatartevékenységre a Dunántúl északi felén számíthatunk. 80 km/h-t meghaladó szélrohammal és nagyobb méretű, 1-2 cm-nél nagyobb átmérő jéggel kísért zivatar az ország déli részén alakulhat ki leginkább, de ott is csekély valószínűséggel.

A jelenlegi prognózis szerint egész héten csapadékos időnk lesz, szerdán több órára kisüt majd a nap, ám a délutáni órákban ismét beborul, a keleti, északkeleti szél néhol megélénkül, zivatar idején meg is erősödik. A hét második felében sem a napsütésé lesz a főszerep, fázni azonban nem fogunk. A csúcshőmérséklet 21-25 fok körül alakul majd.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.