Fizetni fog!

A hetedik bombafenyegetés után egy nappal elfogták a MOM Park rémét. A 25 éves férfi beismerte tettét. Közveszéllyel fenyegetés miatt eljárás indult ellene, emellett a rendőrség hamarosan kiszámlázza neki a hamis bombariadók miatti kiszállások költségeit is.

Kedden elfogták a BRFK nyomozói azt a férfit, aki a gyanúsítás szerint október 29. és november 26. között hét alkalommal telefonált be a rendőrségre azzal, hogy bombát helyezett el a MOM Parkban. Fenyegetései miatt a bevásárló- és szórakoztatócentrumot többször ki kellett üríteni, hogy a rendőrség tűzszerészei biztonsággal átvizsgálhassák. Bombát vagy más robbantásra alkalmas szerkezetet egyszer sem találtak.

A nyomozók végül kedden a nyílt utcán fogták el a fenyegetőzőt, L. Sztefanu 25 éves budapesti lakost. A férfi ellen valótlan tény állításával elkövetett közveszéllyel fenyegetés gyanújával őrizetbe vétele mellett indult eljárás. A BRFK közleménye szerint kezdeményezik előzetes letartóztatását; erről pénteken dönthet majd az illetékes bíróság.

L. Sztefanu kihallgatásán beismerte a bűncselekmény elkövetését - közölte a rendőrség -, tettét elsősorban magánéleti problémáival indokolta. Azt, hogy ez pontosan mit takar, a rendőrség nem hozta nyilvánosságra. A BRFK közlése szerint a hét bombariadóval összefüggésben felmerült rendőrségi költségeket az eljárás során megfizettetik a fenyegetőzővel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.