Firenze utcáin vastagon állt a jég

A közép-olaszországi városra hatalamas vihar csapott le péntek dél tájban: az erős széllel érkező jégeső ugyan rövid ideig tartott csak, de az utcákat hamar elborította a borsó nagyságú jég.

A heves vihar alig tíz perc alatt véget ért, de ilyen rövid idő alatt is jelentős kárt okozott. A város főterének számító Piazza della Signorán számos étterem terasza megrongálódott, fák dőltek ki, víz árasztotta el a város szívében fekvő San Lorenzó-i piacteret, a Nemzeti Könyvtárat és a Botanikus kertet, az utcákat pedig több centi vastagon jég borította - írja a Corriere Fiorentino.

A történelmi belváros sem úszta meg a pusztítást, sok épület külső része megrongálódott, sok másik pedig beázott. A San Lorenzo-bazilika egyik kápolnájának - Sagrestia Vecchia, magyarul Új sekrestye - betörtek az ablakai. Több múzeum jelezte, hogy a vihar kárt okozott festményekben vagy bútorokban. A Santa Maria kórházban egy ideig szünetelt a betegellátás, ugyanis nem működtek a liftek.

A Twitterre felkerült fotók szerint a járókelőket is meglepte az ítéletidő, többen kifejezetten nyárias öltözéket viseltek, rövid nadrágot vagy szoknyát.

Egy Firenzéhez közeli iskolában öt ember, köztük két tanár megsérült, amikor a vihar miatt összedőlt az épület egy része. Egy másik, firenzei általános iskolában pedig evakuálni kellett a gyerekeket.

A város válságkezelő stábot hívott össze.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.