Filmre vették Diana haláltusáját - óriási a felháborodás

A ma kezdődő 64. cannes-i filmfesztivál filmjei közt szerepel Diana hercegnő halálát feldolgozó dokumentumfilm.

Keith Allen filmje eddig soha nem látott felvételeket is a nyilvánosság elé tár a szörnyű balesetről. A néhol sokkoló felvételeken látható például Lady Diana vérben úszó szőke haja vagy éppen balesetben eltorzult arca is, amit sokan aggályosnak találnak. Az angolok már most jelezték, nem mutatják be a filmet.

A mai napig borzolja a kedélyeket

A walesi hercegnő 1997. augusztus 31-én veszítette életét egy közlekedési balesetben, Párizsban. A szerencsétlenségben meghalt Diana szeretője, az egyiptomi származású Dodi Al Fayed és a sofőr is. A hivatalos vizsgálatok a sofőr alkoholos befolyásoltságát és ebből eredő felelősségét állapította meg.

A hercegnő halálának okait a mai napig vitatják. Számos összeesküvéselmélet látott napvilágot: a legvadabb elmélet szerint Dianat a brit titkosszolgálat gyilkolta meg, hisz legitimációs kockázatot jelenthetett volna, ha a jövendő király anyja férjhez megy egy muzulmán férfihez, és esetleg gyermeket is szül neki. Dodi Al Fayed apja a mai napig kitart a politikai gyilkosság forgatókönyve mellett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.