Filmparádé a meseportálon

Méltóképpen ünnepli az Animáció Világnapját az Egyszervolt.hu gyermekportál. A minden héten megújuló tartalommal jelentkező site a mai napon indítja útjára legújabb 14 részes animációs sorozatát.

Az Egyszervolt.hu holnaptól tizennégy vadonatúj animációs kisfilmmel kedveskedik gyermekközönségének. A portált jól ismerők tudják, hogy itt csemetéjük igényes, minőségi, kortárs és klasszikus gyermekirodalmat, verseket, dalokat hallhat és láthat. Olyan site, ahol a kicsik és nagyobbak szülői felügyelet nélkül is barangolhatnak.

A pályázatról

2008. februárban kezdődött az alkotási folyamat, amikor az Egyszervolt.hu megkereste a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemet (MOME), hogy tanulóik készítsenek a portál által felkínált versekhez és dalokhoz új animációkat. Mint az egyetem oktatójától megtudtuk, a magyar animációs képzés a világ élvonalába tartozik, és az akkor másodéves hallgatóik nagy örömmel láttak munkához, hiszen a tanultakat most gyakorlatban is kipróbálhatták.14 film született, melyek 13 verset és három dalt dolgoznak fel.

A minőségre és a színvonalra garanciát jelentett, hogy a feladat témavezetője az Oscar díjra jelölt M. Tóth Géza volt. További feltételként az egyetem oktatói kikötötték, hogy a hallgatóknak teljesen egyedül kellett dolgozniuk – mondta a NOL-nak Fülöp József.

Indul a sorozat

A sorozat első része holnaptól letölthető a www.egyszervolt.hu és a www.mese.tv internetes oldalakról. A közönség-bemutatót október 29-én 17 órakor tartják a KINO moziban.

Az Egyszervolt.hu kommunikációs vezetője, Nyulász Péter lapunknak elmondta, hogy tovább folytatják a közös munkát a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel. Terveik között szerepel, hogy az egyetem animált e-cardokat (mozgó üdvözlő képeslapokat) és félperces innovatív játékokat készít majd a gyermekközönségnek, akik ezeket tovább küldhetik majd barátaiknak, ismerőseiknek.

A sorozat filmjeiből készült bemutató spot innen letölthető, illetve DVD-n igényelhető.

A filmek listája, az alkotók szerinti ABC sorrendben:

Bakos Barbara: Kiss Ottó – Bárányok
Bárdos Attila: Kovács András Ferenc - Manóka
Bera Nándor: Kántor Péter – Dobozolt baj
Bognár Éva Katinka: Kukorelly Endre – Vanamit
Boldizsár Péter: Ranschburg Jenő - Hátteki
Bukta Zsolt: Lackfi János - Felhőevő Dorottya
Gellár Csaba: Kántor Péter – Béka parti
Gelley Bálint: Palya Bea - Laci bátyám (dal)
Horváth Molnár Panna: Kiss Ottó – Csillagszedő Márió, részletek
Janoch Lívia: Jónás Tamás - A matematikus szatyora
Kiss Melinda: Kaláka – Három székláb (dal)
Kreifl Zsuzsanna: Kukorelly Endre - Hajmosás; Nyulász Péter - Buborék
Végső Ágota: Zalán Tibor - Kaláka: Gomulka házmester tilalma (dal)
Zétényi Bori: Tóth Krisztina - Marci öltözik

 

Az egyszervolt.hu gyermekportált 2001-ben hozták létre, a gyermekkultúra ápolásának és fejlesztésének szándékával. Naponta 15-20 ezer fő látogat el oldalukra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.