Figyelmeztetés a VPOP-tól: börtön jár a titkosszolgálati kütyükért

A vám- és pénzügyőrség az elmúlt hetekben több mint tíz alkalommal foglalt le interneten vásárolt titkosszolgálati eszközöket.

Ezek az eszközök rejtett módon kép- és hangrögzítésre alkalmasak. A titkosszolgálati eszközök engedély nélküli megszerzése pedig büntetőeljárást vonhat maga után - tájékozatta a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) pénteken az MTI-t.

A küldemények, amelyek általában a Távol-Keletről érkezetek, napszemüveget, karórát, vagy golyóstollat tartalmaztak - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, "sokan nem sejtik tetteik várható következményét, amikor olyan ártalmatlan tréfának tűnő dolgokat vásárolnak a világhálón keresztül, mint a különféle tárgyaknak álcázott rejtett kamerát, esetleg hangrögzítő berendezést is tartalmazó készüléket."

Mostanában egyre többen szembesülnek azzal, hogy gyakran ártalmatlan tréfának szánt, miniatűr, rejtett videó-felvevővel felszerelt napszemüveg, karóra, golyóstoll megszerzésével bűncselekmény valósul meg, a vámhatóság pedig köteles büntetőeljárást indítani a küldemény címzettje vagy szállítója ellen - olvasható.

A "visszaélés haditechnikai termékkel és szolgáltatással, illetve kettős felhasználású termékkel" bűncselekmény elkövetői 2-től 8 évig, üzletszerűen vagy bűnszövetségben elkövetve 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak - hívta fel a figyelmet a VPOP.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.