Feszületet lopott és Jézus-szobrot rongált „isteni sugallatra”

Nem volt ismeretlen a komáromi rendőrök előtt az a 22 éves férfi, aki baltával megrongált egy Jézus-szobrot még május végén Tárkány-Felsődinnye pusztán. A férfi korábban fakeresztet is lopott.

A helybéli G. M.-et a polgárőrök érték tetten, mikor baltával összetört egy Jézus-szobrot. A férfi a rendőrségen elismerte a tettét, de nem ez volt az első alkalom, hogy vallási szimbólumra támadt.

A komáromi nyomozók már több alakalommal intézkedtek ellene. A szoborrongálást megelőzően, május 16-án egy fakereszttel sétált végig a falu főutcáján, amit szintén a polgárőrség vett észre.

Mint kiderült, G. M. felfeszítette a templom oldalánál lévő rácsot, majd ellopta a falról a feszületet. Tettét azzal magyarázta, hogy Isten utasította erre.

A férfit a Jézus-szobor tönkretétele után a rendőrök őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását. A Komáromi Rendőrkapitányság az eljárást augusztus 17-én befejezte és vádemelési javaslattal továbbította a Komáromi Járási Ügyészségnek – írja honlapján a rendőrség.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.