Feromonnal hódítanak Berlinben

Természetes illatanyag alapú villámrandit rendeztek Németországban, a berlini feromon party résztvevői mosatlan ruhák szaga alapján választhatták ki, hogy kivel ismerkednek meg.

A Bitte&Danke nevű bárban feromon party címmel tartott társkereső rendezvényen a belépő egy három éjszakán át viselt trikó volt műanyagzacskóba csomagolva. A szervezők a zacskókat számokkal jelölték meg - a nők piros, a férfiak kék számot kaptak - , majd egy nagy halomba rakták mint a nyolcvanat. A résztvevők aztán a csomagokat felnyitva, a belőlük áradó illatot szagolgatva döntöttek arról, hogy kivel ismerkednek meg.

Vasárnapi lapbeszámolók szerint többekben felmerült a gyanú, hogy egyesek csalnak, parfümmel illatosított vagy frissen mosott ruhát adtak le használt helyett, ismeretségek azonban így is köttettek. Az viszont csak hosszabb távon dől el, hogy hány párkapcsolat alakul ki a test természetes illatanyaga alapján. A szervezők szerint az Egyesült Államokban bevált a módszer, a New Yorkban néhány éve megtartott első feromon party 12 párt hozott össze, és közülük hárman még mindig együtt vannak.

A feromon a test által kiválasztott kémiai vegyület, amelynek illata tudósok szerint fontos szerepet tölt be abban, hogy rokonszenv vagy ellenszenv alakul ki két ember között.

Berlint egyébként "a szinglik fővárosának" is nevezik Németországban. Az egyszemélyes háztartások aránya 55 százalék a 3,5 millió lakosú városban, ahol nagyjából 770 ezer nő és 890 ezer férfi él egyedül.

A Bild című lap néhány hete egy külön sorozatban mutatta be a berlini szinglik életét. Egy magyar bevándorló, a 28 éves Zsuzsanna szerint "a nagy választék miatt mindenki azt gondolja, hogy nem érdemes hosszú távú kapcsolatban gondolkodni, mert úgyis jön egy jobb partner". Berlin ráadásul "karrierváros", ahol a legtöbben a szakmai előrejutásba fektetik az energiát, nem pedig egy stabil párkapcsolat felépítésébe" - tette hozzá a Bild magyar riportalanya.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.