Férje elől menekülve kiugrott az ablakon egy ózdi nő

Kiugrott második emeleti lakásának ablakán és súlyosan megsérült egy ózdi nő, aki erőszakos férje miatt kényszerült az elkeseredett lépésre.

Egy 35 éves ózdi férfival szemben kellett a napokban ideiglenes távoltartó határozatot hoznia az Ózdi Rendőrkapitányságnak, mert bántalmazta családtagjait - adta hírül a rendőrség honlapja, a police.hu. A határozat ellenére a férfi másnap éjszaka megjelent a lakásban, ahol többeket bántalmazott, köztük a feleségét is. A nő félelmében és az erőszak elől menekülve kiugrott a második emeletről. Súlyos sérüléseket szenvedett.

Az időközben értesített rendőrök megfékezték és elfogták a családját bántalmazó férfit, akit előállítottak a kapitányságra.

Az Ózdi Rendőrkapitányság a férfival szemben egyrészről szabálysértési eljárást kezdeményezett az ideiglenes távol tartó határozat megszegése miatt, ennek eredményeként az érintettel szemben a bíróság jogerősen 40 nap elzárást szabott ki. A rendőrség továbbá garázdaság és súlyos testi sértés miatt indított büntetőeljárást az ügyben.

Az országos adatok alapján az ideiglenes távoltartó határozatok több mint negyedét Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hozzák meg. Ez év május 31-ig összesen 131 ilyen jellegű irat született, míg az elmúlt 2010-es esztendőben 315.

Az ideiglenes megelőző távoltartást a rendőrség közigazgatási eljárásban maximum 72 órára rendelheti el, a bíróság nem peres eljárásban dönthet a bántalmazó legfeljebb 30 napra történő megelőző távoltartásáról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.