Fényeslitkei halálos késelés: nem találtak etnikai indítékot

Benyújtotta a vádiratot a fényeslitkei halálos késelés elnevezéssel  elhíresült, roma fiatalokat érintő ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg  Megyei Főügyészség a bírósághoz - közölte a nyírségi bíróság  illetékese szerdán.

Az ügyészség B. Imre vádlottat több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolta meg, s az ügyben az első  tárgyalást előreláthatólag a jövő év elején tartják - mondta Nyakó  Zsuzsanna elnökhelyettes, sajtószóvivő.

A vádirat szerint B. Imre fényeslitkei lakos június 15-én a  település egyik presszója előtt, előzetes szóváltást követően egy 11  centiméter pengehosszúságú késsel több esetben megszúrta a  fiatalkorú H. Krisztiánt, egyszer pedig N. Ferencet, majd a  helyszínről elmenekült.

A 14. éves H. Krisztián a szúrásoktól a helyszínen elhunyt, 16  éves társa pedig életveszélyes sérülést szenvedett, az ő életét az  időben érkező orvosi ellátás mentette meg.
A 41 éves vádlott büntetlen előéletű, alkoholista, akinek  kényszergyógyítása szükséges - idézte a vádiratot a bírósági vezető.

A szurkálást annak idején nagy országos visszhangot váltott ki,  több sajtóorgánum nemzetiségi konfliktusként próbálta beállítani,  jelezve, hogy az áldozatok roma származásúak, az elkövető pedig nem  az. A nyomozás azonban nem tárt fel etnikai jellegű ellentétet a  kocsmai vitába keveredett férfi és a fiatalok között.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.